foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Cetawikia.nl is jouw bron van informatie over cetacea. Hier kun je alle informatie vinden over deze fascinerende dieren. waaronder honderden pagina's, foto's, blogs en nieuwsberichten/ Wanneer men spreekt over cetacea gaat het over walvissen, dolfijnen en bruinvissen, de zogeheten 'walvisachtigen'. Dit zijn zeezoogdieren die zich volledig hebben aangepast aan een leven in het water. Lees meer

.

.

 

Grijze dolfijn Niru is 2 mei 2018 bevallen van een levend jong in Taiji Whale Museum.  De vader van het jong is Shiro. Het is de vijfde keer dat er een grijze dolfijn geboren is in het park. Een andere grijze dolfijn genaamd Satsuki is ook drachtig en uitgerekend in de zomer. Grijze dolfijnen worden buiten Azië niet in gevangenschap gehouden. Het Taji Whale Museum heeft zo'n 40 cetacea in haar collectie en staat bekend als grootste afnemer van de gewelddadige drijfjachten die ieder jaar worden gehouden in het dorpje.

Lees meer...

 

Zesde dolfinarium trekt zich terug uit JAZA

Keikyu Aburatsubo Marine Park heeft zich teruggetrokken uit JAZA, oftwewel "the Japanese Association of Zoos and Aquariums". Dit is het zesde park dat zich terug heeft getrokken uit de vereniging nadat de regels van kracht is gegaan geen dieren meer te verkrijgen uit de drijfvangsten in Taji. Het dolfinarium heeft in totaal zeven dolfijnen gehad, allemaal verkregen uit Taji. Er zijn ook dolfijnen in het park geboren volgens de woordvoerder. "maar deze stierven snel na de geboorte, het fokken van dolfijnen is moeilijk, daarom kunnen we ons dit verbod niet veroorloven".

Lees meer...

Oudste mannelijke dolfijn uit Verenigde Staten overleden

Semo, de oudste mannelijke dolfijn in menselijke zorg in de Verenigde Staten is overleden. Het dier overleed Dinsdag in Six Flags Discovery Kingdom, Vallejo. De doodsoorzaak moet nog blijken uit sectie, maar hoogstwaarschijnlijk speelt ouderdom hier een grote rol in. De gemiddelde leeftijd van een dolfijn in gevangenschap is zo'n 25 a 30 jaar oud. In het wild ligt dit rond de 12, aldus de Alliance of Marine Mammal Parks and Aquariums.  "Semo was een ruwe, knappe en eeuwig vrolijke en speelse dolfijn. Ook was hij een imposant dier om te zien. We zijn zo dankbaar dat we een deel van zijn leven hebben kunnen uitmaken".

Lees meer...

Seaworld bestuursvoorzitter Joel Manby stopt ermee

Seaworld bestuursvoorzitter Joel Manby heeft Dinsdag ontslag genomen. Manby begon bij Seaworld in 2015 toen het park hevig onder vuur lag door de in 2013 uitgekomen documentaire "Blackfish". Deze documentaire trekt het park in twijfel met betrekking tot het houden van en zorgen voor de orka's die in het park leven. Manby gooit na bijna drie jaar de handdoek in de ring.  Het park reageerde instemmend en gaf aan dat "het tijd wordt om een nieuwe voorzitter aan te wijzen omdat ze een nieuwe fase in gaan".  Manby is met name bekend voor zijn verantwoordelijkheid in het afschaffen van het fokprogramma in de Seaworld parken.

Lees meer...