foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Cetawikia.nl is jouw bron van informatie over cetacea. Hier kun je alle informatie vinden over deze fascinerende dieren. waaronder honderden pagina's, foto's, blogs en nieuwsberichten/ Wanneer men spreekt over cetacea gaat het over walvissen, dolfijnen en bruinvissen, de zogeheten 'walvisachtigen'. Dit zijn zeezoogdieren die zich volledig hebben aangepast aan een leven in het water. Lees meer

.

.

 

 

                                                                                        Geschiedenis

Cetawikia is opgericht in 2006, toen nog onder onze Engelse naam. Voornamelijk dienend als informatiebron en nieuwssite over cetacea en alles wat hier mee te maken heeft. Ook de uitgebreide database was in die tijd erg populair, al was deze lange tijd incompleet door gebrek aan mensen en gebrek aan tijd. De website is langzaam blijven groeien in zowel content als team en is verschillende keren van lay-out veranderd. Na groot succes en vele hits uit België en Nederland is de website in 2010 in Nederlandse taal online gegaan met uiteindelijk als hoogtepunt een aparte Nederlandse website. Intussen is het team achter de website flink gegroeid met een aantal vaste bloggers en liefhebbers waardoor er regelmatig nieuwe pagina's, items en verslagen verschijnen. In 2016 onderging Cetawikia.nl een complete vernieuwing waar met name aan het  technische gedeelte van de website veel is gesleuteld waardoor deze weer helemaal up-to-date en gemoderniseerd is.

 

Tegenwoordig is Cetawikia een startpagina voor iedereen die interesse heeft in deze fascinerende zeezoogdieren. Ook na de steeds meer stijgende controversie over cetacea in gevangenschap streven wij ernaar neutrale en vooral feitelijke informatie te geven. Hierbij zijn er ook meningen en uitingen te vinden aan beide kanten van het spectrum op onze blogpagina. Meningen en standpunten van bloggers zijn niet persé de meningen van Cetawikia.nl Daarbij verstrekt Cetawikia.nl ook geen contactgegevens van haar bloggers. Daarbij zijn alle gebruikte foto's en illustraties © Cetawikia of de genoemde auteurs en bronnen.

 

 

 

 

 

  

   Het informeren over cetacea op alle vlakken voor iedereen die ook maar geïnteresseerd is.

  Zoveel mogelijk informatie over cetacea te verzamelen en documenteren.

  Het rapporteren van zo veel mogelijk nieuws en ontwikkelingen omtrent cetacea.

  Onduidelijkheden, mythes of fabels rond cetacea uit de wereld helpen door alleen feitelijke informatie te plaatsen.

    Gebruik maken van elkaars sterktes, samenwerking is een belangrijk punt om iets te betekenen voor elkaar

   Een volledig reclamevrije website voeren hoe groot het bezoekersaantal ook is/wordt.

  Groeien/goede resultaten behalen om het voortbestaan te kunnen garanderen en deze doelstellingen uit te voeren.